Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

10 tips til at finde et job, du vil elske!

Du bruger meget af dit vågne liv på at arbejde. Om året bruger du minimum 1700 timer på et fuldtidsarbejde. Det er meget, og det er derfor også vigtigt, at du elsker dét, du beskæftiger dig med. Vi giver dig 10 tips til at finde det helt rigtige job.

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do.” – Steve Jobs

1. Få styr på dine styrker

Et godt udgangspunkt at starte med, er at se på, hvad du er god til. Uanset om det er bagning, være kreativ eller biofysik. Kan du gøre karriere ud af din passion, og hvad du er god til?

2. Lad være med at tænke over lønnen

Vi foreslår ikke, at du lever dit liv som frivillig uden løn, men penge er ikke altid nøglen til lykke.

3. Hvad var dine passioner som barn?

Du udvikler dine passioner allerede fra barn af. Om det så er at tegne, være god til dyr eller ældre mennesker. Tænk tilbage og find din indre passion frem.

Læs også: Tilbage på skolebænken

4. Spørg dine nærmeste

Det er ikke altid let at være objektiv om et så nært emne. Spørg dine nærmeste til råd omkring valg af karriere.

5. Hvem inspirerer dig?

Er der nogle mennesker, som inspirerer dig? Og hvorfor er de kommet så langt? Hvordan kan du ”efterligne” deres tilgang til livet og karriere? Det er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv.

6. Brug din hobby som inspiration

Måske har du en hobby, der gør dig glad. Det kan faktisk være nøglen til en ny karriere. Om det så er klaverspil (undervisning) eller din evne til at arrangere fester (eventkoordinering).

7. Tænk på, hvad du ikke bryder dig om

Eliminér de ting, du ikke bryder dig om. Det kan være salg, have meget med mennesker at gøre eller noget helt tredje. Ved at udelukke nogle ting, kan du indskærpe dit felt. Husk dog på, at selv dit drømmejob kan medføre nogle mindre fornøjelige pligter.

8. Start en opsparing

Måske skal du videreuddanne dig eller starte på en ny uddannelse, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Det er derfor en god idé at begynde på en spare op, så du er forberedt på nogle ekstra udgifter.

9. Brug sociale medier

Besøg fora, læs blogs eller opret forbindelse med folk, der deler dine interesser. Du bliver helt sikkert forbløffet over, hvor meget inspiration der er at hente.

10. Få en coach eller en karriererådgiver

Nogle gange har man brug for professionel rådgivning, der kender til de forskellige karrieremuligheder, der er. De kan måske endda foreslå job, du måske aldrig har hørt om baseret på dine styrker og interesser.

Du kan starte med at se vores ledige stillinger. Hvis der er noget, der ser interessant ud, så kan du give os et kald.

Vi ønsker dig held og lykke med at finde dit nye arbejde!

Del artikel