Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

10 tips til et godt videointerview

Jobinterviews foregår i stigende grad som et online videoopkald mellem kandidat, og den der rekrutterer. Her får du 10 tips til et godt videointerview!

Det kan give et bedre fundament for den første udvælgelsesrunde, sammenlignet med blot at læse ansøgninger og CV’er igennem. Til videointerviews bruges digitale platforme såsom Skype eller Google Hangouts, mens andre har specialiserede ansættelsesløsninger som Hirevue. Uanset hvilket værktøj, der anvendes, er det vigtigt at være forberedt!

Jobinterviews gennem et videoopkald er stadig relativt nyt og kan føre til situationer, der ikke forekommer i et interview, hvor man mødes personligt.

Her får du 10 tips, du har brug for til at give et godt indtryk på et videointerview.
  1. Et videointerview er ligesom en almindelig jobsamtale. Du bør være lige så godt forberedt, som hvis du skulle have mødt intervieweren ansigt til ansigt.
  2. Find et roligt sted, hvor du ikke vil blive forstyrret af andre. Hvis du tager interviewet hjemmefra bør du overveje at sætte dig ind i et værelse. Du vil helst undgå, at familien går rundt i baggrunden.
  3. Tænk på, hvad baggrunden siger om dig. Vi anbefaler, at du sidder foran en neutral væg, så man undgår vinduer med sol og andre forstyrrende elementer i baggrunden.
  4. Klæd dig pænt på – selvom du ikke skal møde intervieweren ansigt til ansigt. Du skal muligvis rejse dig undervejs i et videointerview, og dér er det bedst at undgå trætte og slidte joggingbukser.
  5. Brug hovedtelefoner med mikrofon – det giver en bedre lyd og baggrundsstøj reduceres.
  6. Test webcam, hovedtelefoner og mikrofon inden interviewet starter. Sørg for, at du har en netværksforbindelse, der kan håndtere et videoopkald. En god idé er, at teste lyd- og videokvalitet inden interviewet går i gang. Få eventuelt din ven til at ringe dig op.
  7. Fjern forstyrrende elementer inden start – Mobilen sættes på lydløs, og sørg for, at der ikke er for meget larm i baggrunden.
  8. Tænd din pc i god tid før interviewet. Log ind på videotjenesten mindst fem minutter før interviewet starter, så intervieweren ikke behøver at vente på dig.
  9. Tal til personen på skærmen, som du ville gøre, hvis I sad ansigt-til-ansigt. Vær nærværende og brug gerne kropssprog – også selvom man nødvendigvis ikke kan se hele din krop.
  10. Der kan ofte forekomme forsinkelser i et videoopkald pga. netværksforbindelsen – tal derfor ikke for hurtigt og vent et par sekunder eller to, inden du besvarer spørgsmål. Det virker mere professionelt.

Held og lykke!

Søger du nyt job? Se alle vores ledige stillinger her

Del artikelSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.