Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

5 tips til at komme godt fra start efter en ferie

Efter ferie kan man have hovedet begravet i sandet.

At komme tilbage på arbejde efter ferien kan være udfordrende. Du skal bl.a. huske at holde ferie, når du har ferie, og tilbage på jobbet, skal du sortere dine mails og sætte dig mål for hverdagen. Her er fem tips til en bedre overgang fra ferie til hverdag.

Kender du det? Det er umiddelbart efter en ferie, at du har mest brug for ferie. Arbejdet har været sat på standby – du har været omringet af familie, venner og har måske rejst. Nu er det på tide at tømme hovedet for sand, komme tilbage til den gamle mølle og holde tandhjulene i gang. Men hvordan lykkes du bedst med at komme op i gear efter ferien?

Her er vores fem råd:

Tag ferie (og gå offline)

Når du endelig holder ferie er det vigtigt, at du også holder fri. Lad din PC stå på arbejdet og lad vær med at tjekke din mail på mobilen. Du kan eventuelt slå din e-mail app på mobilen fra, så du ikke kan se eventuelle mails tikke ind. Brug dagene på at lade batterierne op og undgå at sætte dit vækkeur.

Læs også: Multitasking: Er du doven og ineffektiv på jobbet?
Kom hurtigt ind i rutinerne igen

Prøv at indarbejde den daglige rutine et par dage før ferien er overstået. Sørg for at sove om natten og stå lidt tidligere op, end du har gjort under ferien. Spis frokost på det tidspunkt, du plejer at gøre i arbejdstiden. Og pas på med alkoholen op til den sidste feriedag, hvis du eksempelvis har drukket mere end normalt i løbet af din ferie.

Undgå en HEL arbejdsuge

Hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at starte tirsdag eller onsdag. Så bliver den første arbejdsuge ikke så lang og mere overskuelig.

Læs også: Disse 4 felter skal være udfyldt og opdateret på LinkedIn
Fyldt indbakke

En fyldt indbakke kan være overvældende. Undgå at kigge på antallet af e-mails, og start med at slette spam og sortér din indbakke. Det kræver ikke meget handling fra din side, og kan være en god idé at starte ugen ud med.

Sæt mål

Tænk på, hvad du vil opnå det næste halve år, og hvad der er nødvendigt for at nå disse mål. I ferien har du sikkert gjort nogle refleksioner over, hvad du virkelig ønsker at bruge din hverdag på.

Held og lykke med både ferie og at komme tilbage på jobbet.

Del artikel