Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

Uddannelse – vejen til arbejdsmarkedet

Hvor vigtigt er uddannelse? Hvor meget har du virkelig brug for på dagens arbejdsmarked? Og hvis du skal investere i en uddannelse, hvad skal du så vælge? Vores råd: Tænk ikke på arbejdsmarkedet, men hvad du vil, og hvad du brænder for.

Uddannelse – hvad skal du vælge?

Ønsker du status, stort hus og mange penge – eller vil du bare gerne gå på arbejde hver dag? Hvad du skal studere afhænger af dine mål, og hvad du har lyst til. Det vigtigste er at sikre, at du får et job, du vil nyde – det er det, der faktisk betyder noget her i dit liv.

Mange tager både en bachelor og kandidatuddannelse, før de ansøger om et job, og går derfor ud på arbejdsmarkedet uden erhvervserfaring. Det er ikke altid den bedste løsning, erhvervserfaring er vigtigt, da man ellers kan få svært ved at få et arbejde med det samme efter endt uddannelse. En god idé er at tage en grundlæggende uddannelse først: Få erhvervserfaring og derefter tage en kandidatuddannelse. Mange ændrer uddannelsesretning undervejs i livet, og det er derfor en god idé ikke at satse det hele på én retning – det er altså en god idé ”at spille på flere heste” indtil du ved, hvad du vil.

Læs også: Overvejer du at skifte job? Det her burde du overveje inden!

Det vigtigste for unge i starten af ​​deres karriere, er først og fremmest at vise, hvad de mestrer på en arbejdsplads, at de kan gå på arbejde hver dag, deltage i et fællesskab og samarbejde med andre.

Hvor optaget en arbejdsgiver er af din uddannelse afhænger meget af, hvilket job der er tale om.
Skal du ansættes som specialist, har du ikke en chance, hvis du ikke har de rette certificeringer og/eller uddannelse, der kræves i dette fag. Men er det en mere generel og administrativ rolle, er uddannelsen nødvendigvis ikke så vigtig. Her kigger arbejdsgiveren mere på erfaring og personlighed. Karakterer er vigtige, men er sjældent det vigtigste.

Har du brug for en kandidatgrad?

Det er ikke rigtigt, at alle skal have en kandidatgrad – og der er også gået en vis inflation i videregående uddannelser. Mange af dem, der starter med en videregående uddannelse, vil sandsynligvis møde et jobmarked, som de finder vanskeligt at komme ind i. I hvert fald for dem, der tager en mere almen uddannelse – eksempelvis en Bachelor i økonomi og administration, eller ledelse og marketing. Hvis det er den vej, du går, kan konkurrencen være høj. Her er det vigtigt, at du skiller dig ud og gør dig selv til den bedste kandidat! Uanset, hvad du studerer, er en uddannelse aldrig dum.

Læs også: Disse 4 felter skal være udfyldt og opdateret på LinkedIn

Hvad betyder de forskellige uddannelser?

Bachelor: En bachelorgrad er en grundlæggende uddannelse, som har en varighed på 3 år – svarende til 180 ECTS point. Adgangen til en bacheloruddannelse forudsætter en gymnasial uddannelse, at man opfylder specifikke adgangskrav samt eventuelle karakterkrav.

Master: En kandidatgrad. Som regel en 2-årig uddannelse (svarende til 120 ECTS point), du kan tage efter en afsluttet bachelorgrad.

Doktorgrad: En doktorgrad (PhD) er den højeste akademiske grad, du kan opnå. Uddannelsen består af en afhandling eller selvstændigt forskningsarbejde. Uddannelsen er normalt standardiseret i tre år, og derudover er der ofte et års undervisning. Du skal have en grad svarende til en kandidatgrad for at starte en doktorgrad.

Held og lykke med studievalget!

Søger du nyt job? Se alle vores ledige stillinger her

Del artikel3 kommentarer på “Uddannelse – vejen til arbejdsmarkedet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.