Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

Nyt år? Nyt job?

nyt job fra 2019 til 2020
Nyt år, ny start, nyt job?

Hvornår er det på tide at skifte job? Og hvilke overvejelser skal du gøre dig inden du søger et nyt job? Vi har samlet et par spørgsmål, du burde stille dig selv.

Trives jeg?

Arbejdsmiljø er vigtigt for mennesker, og måske især for den nye generation. Men hvad ligger der virkelig i et godt arbejdsmiljø?

Svarerne kan variere meget fra person til person, men nogle vigtige faktorer skal være på plads. Det sociale skal fungere, og du skal trives på din arbejdsplads. Har du en god leder? Føler du dig værdsat?

Den mere professionelle funktion er også vigtig – udvikler du dig professionelt? Er du tilfreds med dine ansvarsområder?

Det kan være en god idé at skrive fordele og ulemper ved din arbejdsplads ned. Det kan hurtigt give dig en indikation af din trivsel.

Læs også: Uddannelse – vejen til arbejdsmarkedet

Giver jobbet dig noget?

God løn er vigtig, men et job skal betyde mere end en stor udbetaling hver måned. Det er vigtigt, at du udvikler dig på dit arbejde, så du ikke går i stå.

Det er vigtigt at kunne prøve nye ideer af. Det er naturligvis problematisk, hvis revisorer laver kreative regnskaber. Men uanset jobtitel kan du finde nye løsninger på et projekt, have en anden vinkel på et problem eller være innovativ på en eller anden facon. Selvom du på papiret har plads til at være kreativ, er det ikke sikkert, at du får benyttet dig af det. Måske har du rutiner, der tager al din tid. Du må spørge dig selv: Er jeg stolt af, hvad jeg laver?

Opbygger jobbet dit CV?

Arbejder du med noget helt andet end din uddannelse? Fortvivl ej. Al erhvervserfaring er en nyttig oplevelse på en eller anden måde. Det er ikke sikkert, at det ser sådan ud lige nu, men det er guld værd at være villig til at lære. Er du alsidig, og ikke bange for at prøve nye ting, så har du meget at bidrage med i fremtiden. Undersøg mulighederne for at være den første, der gør noget – det er altid positivt, når nogen tager initiativet.

Læs også: Disse 4 felter skal være udfyldt og opdateret på LinkedIn

Det er på tide at skifte job

Hvis du ikke føler, at du kommer fremad, må du videre. Brug dit netværk, puds din LinkedIn profil af og gør dig selv attraktiv for nye arbejdsgivere. Tilmeld dig jobannoncer med søgeord for dine kompetencer, og hvad du leder efter.

Dit næste job kommer, når du mindst venter det.

Del artikel