Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

Overvejer du at skifte job? Det her burde du overveje inden!

Et jobskifte kan på mange måder sammenlignes med en skilsmisse. Sandsynligvis er der noget du savner eller noget der ikke fungerer optimalt. Af hvilken som helst grund, skal du tænke dig grundigt om. Græsset er ikke altid grønnere på den anden side.

Tanken har strejfet dig flere gange, er det på tide at prøve noget nyt? Måske vil du have flere udfordringer eller højere løn? Én ting er sikkert – du savner noget i dit arbejde, og du skal finde ud af, hvad det er.

Hvis du er utilfreds med noget i dit ansættelsesforhold, skal du først og fremmest se, om du kan gøre noget ved det. Det kan være ansvarsområder, du mangler kollegialt samvær, eller du bryder dig ikke om, hvordan din chef taler til dig. Vælg det emne, du gerne vil snakke med chefen om, få det sagt, og se, hvordan det bliver modtaget.

Er du villig til at miste dine kolleger?

Hvad får dig til at føle sig godt tilpas? Det kan være alt fra spændende arbejdsopgaver til hyggelige lokaler. Erfaring viser, at de fleste mennesker (for det meste) savner de gamle kollegaer efter jobskifte. Det er ikke mærkeligt – de fleste mennesker bruger flere vågne timer sammen med deres kolleger, end med familien.

Det er tit de gode samtaler, frokostpausen og den interne humor, der betyder noget. Og spørgsmålet er så, om man er villig til at opgive det til fordel for noget nyt og nogle helt nye kollegaer?

Læs også: Disse 4 felter skal være udfyldt på LinkedIn

Har du udviklingsmuligheder på dit nuværende job?

At kede sig på arbejdet er oftest det første faresignal på, at du har brug for ny inspiration.

Det er ikke altid din arbejdsgiver ser eller forstår, at du trænger til nye arbejdsopgaver og udfordringer. Tør du sige fra og til, så gør det! Kan du måske få en anden stilling internt i virksomheden? Uanset hvad, er god kommunikation essentielt og anerkendelse smitter både på job og i privatlivet.

Hvordan påvirker din arbejdstid dine prioriteter?

Hvis du har børn eller en hobby, der tager meget tid, kan det skabe konflikter, hvis du har et job, hvor overarbejde forventes. Hvis du er ung og uafhængig, vil du måske have et job, hvor du kan tjene ekstra på overarbejde. Stil spørgsmålet – Hvad er vigtigt og rigtigt for dig?

Søger du nyt job? Se alle vores ledige stillinger her

Afspejler dine værdier virksomhedens værdier?

Mange er tiltrukket af succes og spænding i valg af ny arbejdsplads, men det skal fungere i det lange løb og det er derfor vigtigt at dele de samme værdier og visioner. Kæmper din nuværende virksomhed så meget mod dine egne værdier, så du får myrekryb på armene, er det en god idé at overveje et jobskifte. Én ting er sikkert, man skal ikke føle ubehag på arbejdspladsen!

Skal, skal ikke…

Hvordan præges hverdagen af din arbejdssituation? Hvad er godt, og hvad savner du på arbejdspladsen? Kan du gøre noget ved det, du savner, eller er der en grund til at skifte job?

Har du over en længere periode ønsket at skifte job, er det måske på tide at tænke i nye baner? Nogle gange er det bedre at fortryde noget, du gjorde, end noget du ikke gjorde.

Held og lykke med en meget vigtig beslutning.

Del artikelSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.