Alle indlæg Jobsøgning og karriere Rekruttering og ledelse
Posted on

Undgå disse ord i din jobansøgning

Kunne du tænke dig, at din jobansøgning skiller sig ud fra bunken, så gælder det om at undgå ord, der er en selvfølge. Det er ord som næsten alle bruger, eller ord, der ikke betyder noget uden en uddybning. Flotte ord, der kun er der for at få ansøgningen til at se bedre ud, får rekrutteringskonsulenter til at se sort. Lad os sammen blive enige om at undgå alle banaliteterne, og lad os i stedet forsøge at være mere originale i vores ansøgninger.

Fleksibel

De fleste ser sig selv som fleksible, men hvad vil det egentlig sige at være fleksibel? Alle har sin egen definition af ordet, så det bliver hurtigt for vagt at beskrive sig selv med dette ord – uden en videre forklaring. Derfor bør du altså uddybe nærmere, hvis du bruger ordet i din ansøgning.

Samarbejdsvillig

Tja, har du selv lyst til at arbejde sammen med en, der ikke er samarbejdsvillig?

Effektiv

Ineffektiv? Anyone? Forsøg hellere at bruge pladsen på at give eksempler på, hvordan du tidligere har bidraget med din ’effektivitet’.

Positiv

Lad os få en negativ og sur person på arbejdspladsen – de positive har vi efterhånden mange af…

Kreativ

’Kreativ’ er nok det mest brugte ord i ansøgninger. Hvis du søger stillinger, hvor kreativitet er en fordel, bør du vise det i form af eksempler på tidligere arbejdsopgaver, egen hjemmeside eller en portfolio.

Læs også: Overvejer du at skifte job? Det her burde du overveje inden!
Gode IT-kundskaber

Hvad betyder det i dette årtusinde? At du en gang har åbnet et Word-dokument, eller at du har erfaring i komplekse IT-systemer? Du er nødt til at være mere specifik.

Analytisk og struktureret

Hvad lægger du i disse ord? Specificer med eksempler, hvor du har brugt dine evner.

Ærlig og retfærdig

Det er vi rigtig glade for, at du er, men måske du kunne finde på noget mere originalt at beskrive dig selv med?

Motiveret

Igen, det er lidt en selvfølge at du er motiveret til det job du søger. Ansøgningen skal helst vise din motivation gennem eksempler på projekter eller lignende, du har været en del af.

Og husk – alt det, du skriver om i ansøgningen skal bakkes op af eksempler. Don’t tell it, show it.

Held og lykke med ansøgningen.

Del artikel